Přihlásit se Domluvit ukázku
Zpět na nápovědu

Smazání a obnovení smazaných strávníků

Seznamy strávníků/zaměstnanců můžete udržovat aktuální tak, že využijete archiv strávníků. K němu se dostanete tak, že ve Správě účtu kliknete na zaměstnance.

Jakmile kliknete na akci smazat strávníka (klik na ikonu koše na konci řádku daného strávníka), přesune se do archivu, odkud se může snadno vyvolat zpět do skupiny zaměstnanců/strávníků. Archiv má především ošetřit případy, kdy se nechtěně smaže strávník, který má objednané obědy.

Do archivu se strávník přesune i se svou mailovou adresou. Od té chvíle už nebude moci objednávat jídla.
Z archivu ho přesunete zpět mezi aktivní strávníky tlačítkem Obnovit uživatele – a to do 13 měsíců od smazání.

Pozor

13 měsíců po smazání Lunchdrive strávníka anonymizuje. Jméno se změní na „Anonymizovaný strávník“ s číslem a smaže se e-mail, telefon, osobní číslo, čipy (čárové kódy) i poznámka k dietě. Objednávky, platby a zůstatky zůstávají, takže staré přehledy a vyúčtování dál sedí, jen už v nich nikdo nemá jméno. Anonymizovaný strávník zůstane v archivu, tlačítko Obnovit uživatele u něj ale nenajdete a obnovit ho nejde. Když se k vám člověk vrátí, přidejte ho jako nového strávníka.

Proč 13 měsíců? Osobní údaje lidí, kteří u vás už nejsou, nesmíme držet donekonečna (GDPR). Rok a měsíc navíc stačí na dořešení vyúčtování i případných reklamací.